کتاب های عزت نفس ، سال ها پیش زمانی که در حوزه موفقیت و تحول فردی مطالعه و تحقیق می کردم متوجه یک موضوع عجیب شدم. آنچه که می دیدم باورم نمی شد، سریعا به کتابخانه ملی رفتم و آنجا هم همین موضوع تایید شد. من متوجه شدم که در حوزه روانشناسی عزت نفس و افزایش عزت نفس، ما کتاب جامع تالیف متخصصین داخل کشور نداریم!!! شاید تعجب کنید و یا باور نکنید ولی همه کتاب های عزت نفس موجود، موضوع روانشناسی اعتماد به نفس را مورد ارزیابی قرار داده بودند. بله ما کتاب عزت نفس نداشتیم. حتی جالب بود من دو کتاب با عنوان جلد «افزایش عزت نفس» را بررسی کردم و متوجه شدم در واقع آنها نیز کتابهای روانشناسی اعتماد به نفس هستند و به مشکل عزت نفس ، تنها در چند صفحه، بعنوان یکی از زیر شاخه های اختلال اعتماد به نفس ضعیف، نگاهی انداخته اند. این موضوع باعث شد من دو سال دیگر مطالعه و تحقیق کنم که چرا این نگرش در ایران رواج دارد و جالب است بدانید که متوجه شدم این نگرش محدود به عزت نفس، فقط مختص ایران نبوده و شاید روانشناسان غربی زودتر از دیگران موضوع اختلال در عزت نفس را از مشکل در اعتماد به نفس کاملا جدا کرده اند. البته من هم مثل بسیاری از محققین حوزه روانشناسی متوجه این موضوع شدم که هر چند عزت نفس و اعتماد به نفس، دو موضوع کاملا جداگانه ای هستند ولی تشخیص و تفکیک آنها در عملکرد روانی افراد کار بسیار دشواری است. دقیقا مثل نمک و شکر که وقتی با هم مخلوط شوند، هرچند دو ماده جدا با ویژگی های متفاوت هستند، اما تفکیک آنها نیاز به جراحی روانی ماهرانه ای دارد. که بعد ها در زمان نگارش « کتاب عزت نفس روی میز شام » متوجه شدم که این جداسازی چندان لزومی هم ندارد. کافی است ما بدانیم که هر کدام چه علایم و چه راهکار درمانی دارند و مهم آگاهی درمانپذیر از تفاوت های عزت نفس و اعتماد به نفس است، مهم تاثیرات متقابل خوبی است که با تغییرات مثبت در یکی، متوجه تغییرات خوب و سازنده در دیگری هم می شویم.
دوستان همه ما ضعف هایی در سیستم روان خود از کودکی داریم. این روزها هم که عبارت «اختلال کودکی و آسیب های کودکی» شده نقل و نبات هر محفلی که نظری در رابطه با یک اختلال و یا هنجار-رفتاری و اصولا مشاهده چیزی غیر از حالت «نرمال و طبیعی»، حال چه در جلسات مشاوره و یا کتاب و سایت است!!! درواقع والدین و بعد نزدیکانمان در مسیر رشد کودکان، کارهایی را تحت عنوان «تربیت» اعمال کرده اند، که ای کاش هیچ کاری و لطفی نمی کردند. خدای رحمان این سیستم را به صورت هوشمند طوری آفریده که کودک نیازی به هیچ آموزش و حتی پرورشی ندارد. برای تقویت عزت نفس کودک، فقط نیاز به حمایت، تایید و مراقبت دارد. او آمده تا تجربیات خود را تکمیل کند. او آمده تا کاری را که خود دوست دارد و درست میداند اجرایی کند. اما ما والدین به او می فهمانیم که اشتباه فهمیده! او آمده تا هرچه ما درست میدانیم، او اجرا کند! او آمده تا برای خودش و در کنار دیگران زیبایی ها و لذت های زندگی را تجربه کند! اما والدین به او می فهمانند که اشتباه فهمیده! این دنیا جای درد کشیدن است و باید برای دیگران زندگی کرد! او آمده تا قداست و کرامت و عزت جایگاه انسان بودن (حرمت نفس)، را تجربه کند! اما والدین به او می فهمانند که “اشتباه کار است”، “عیب و ایراد دارد”، “خدا از او راضی نیست”، “او بد است” و بسیاری الطاف دیگر که در ذهن و ضمیر کودک جای داده می شود تا او به این نتیجه ذهنی برسد که :
بعدها این کودک در مدرسه نیز بازخورد های مشابهی دریافت می کند، بزرگ می شود و وارد جامعه ی والدین مشابه والدین خود و کودکان مشابه خود می شود. انتهای داستان کودک قصه ما، زندگی و روابط اجتماعی اکنون مردم جهان است که هر روز در گوشه ای از جهان شاهد واکنش های غیر عادی “انسانی” که حاصل این فرایند تربیتی است هستیم.
اما باز شاید بپرسید، آقای محمود جولایی! اینقدر برای مقام والای انسان حاشیه نساز! جواب سوال چی شد؟ چرا باید کتاب روانشناسی بخوانیم؟ دوستان خوبم، من زمانی بعد از آن داستان یک هفته طوفانی زندگیم، برای درمان همان زخم های کودکی سفری آغاز کردم. در گران قیمت ترین دوره تقویت عزت نفس و اعتماد به نفس شرکت کردم. از این مشاور به آن مشاور! اگه متخصص روانشناس بالینی بری بهتره! نه اصلا برو پیش روانشناس! حالا پس برو پیش متخصص اعصاب و روان! سخت نگیر برو پیش همین مشاورین و فارغ التحصیلای تازه کار…. من سال ها هر بار که به ایران بر می گشتم، کارم این شده بود که برم پیش یکی که معروف تره و یا گرون تره! اما متاسفانه مسایلم حل نشد و تازه فهمیدم مشکلاتم بسیار بیشتر از اون چیزی هست که فکر میکردم! تازه با قرص لیتیوم و … هم آشنا شدم! تا اینکه یک خانم دکتری که خدا خیرش بده، کتابی به من معرفی کرد. کتاب را خواندم. دوباره خواندم و دوباره… بعد کتاب بعدی. بعد کتاب های دانشجویان روانشناسی و باز کتاب خواندم. و خیلی کتاب خواندم. طوری که دیگه کتاب روانشناسی نبود که بخوانم. حتی امروز هم هر کتابی بخواد چاپ بشه زنبیل ما از قبل در چاپخانه منتظره، تا نوبرانه باغ روانشناسی را تجربه کنم. دوستانم، می دانم که مرا خوب می شناسید. من هیچ کاری با بزرگان و اساتید محترم و جامعه روانشناسی ندارم. اگر آنها نبودند اوضاع از اینی که هست هزاران برابر بدتر بود. اگر من آن دوران همین جلسات مشاوره را نمی رفتم، الان در خدمت شما نبودم.
من در واقع تجربه شخصی خودم را بیان می کنم و چه بسا در همه، این نتایج را در پی نداشته باشد.من با خواندن کتاب های روانشناسی، خودم را شناختم. پیکر روانی خودم را شناختم. کارکرد سیستم روانم را شناختم. اختلالات عمومی در حد ضعف عزت نفس و اعتماد به نفس، ترس ها و … را خوب شناختم. خودم و نظام فکری و ارزشی خودم را واقعی و عریان و دقیقا همانطور که هست دیدم. این اتفاقات برایم تازه بود و هر بار بیشتر به عظمت انسان و خالق آن پی می بردم. در واقع شناخت درمانی به قول دکتر هلاکویی، لامپ هایی را در ذهنم روشن کرد تا با واقعیت آشتی کنم. این بزرگترین نتیجه خواندن کتاب های روانشناسی بود که زندگی و ذهن مرا شستشو داد تا زندگی را همانگونه که هست ببینم و خودم را بعنوان مسافر “سرزمین حال خوب” بپذیرم.
دوستانم کتاب بخوانیم. هر کتابی در هر حوزه ای دوست دارید بخوانید. اما توصیه میکنم شما هم حداقل یک بار، یک کتاب روانشناسی بخوانید، چه بسا با خواندن همان یک کتاب همسفر من و هزاران نفر دیگر در سفر تغییر و تحول درونی گردید. می دانم هیجان زده می پرسید، خوب چه کتابی بخوانم؟ از کجا شروع کنم؟ تو کدوم کتاب رو خوندی که … لطفا با عزت نفس شروع کنید که در هر ناخوشی روانی، یکی از علت های اصلی است. با این کتاب ها شروع کنید، چون شاید بارها از من شنیده باشید:
در این مقاله ۵ کتاب روانشناسی عزت نفس معرفی شده که به شما این تضمین را می دهم که چنانکه بارها و بارها این کتاب ها را بخوانید، خلاصه برداری کنید، شخصی سازی کنید و راهکارهای آن را بی قید و شرط اجرایی کنید، بعد از مدت کوتاهی صاحب واقعی زندگی خود خواهید شد.
روانشناسی عزت نفس، شش ستون عزت نفس ناتانیل برندن، عزت نفس، ناتانیل برندن، عزت نفس روی میز شام
وقتی سخن از عزتنفس به میان میآید، کسانی که اهل مطالعه هستند، بیگمان از کتابهای ارزشمند ناتانیل براندن درزمینه عزتنفس ازجمله روانشناسی عزتنفس ( شش ستون عزتنفس) به نیکی یاد میکنند.
دکترناتانیل براندن (به انگلیسی= Nathaniel Branden) ازجمله رواندرمانگرها و نویسندههای کانادایی-امریکایی مشهور قرن بیستم بود. وی در سال 1930 متولد شد و در سال 2014 در امریکا درگذشت. ناتانیل براندن در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا به تحصیل در رشته روانشناسی پرداخته است و در دانشگاههای UCLA، نیویورک و کالیفرنیا (CGI) تحصیل کرده است و درزمینه روانشناسی بخصوص عزتنفس جزو افراد مطرح در دنیا بوده است و کمتر کسی را میتوان یافت که بهاندازه او در این زمینه تحقیق کرده و محتوای آموزشی تولید کرده باشد. شهرت اصلی این نویسنده بزرگ به خاطر کار گستردهای است که روی مفهوم عزتنفس (حرمت نفس) یا self esteem انجام داده است. براندن نخستین بار در دههی 1950 دربارهی عزتنفس و تأثیر آن بر روی عشق، کار و تلاش برای خوشبختی سخنرانی کرد و مقالات خود را بهمرور منتشر کرد.
ناتانیل براندن معتقد بود که باید نیاز به حرمت نفس و عزتنفس را بهعنوان یک نیاز روانشناختی به رسمیت شناخت و ارزش عزتنفس صرفاً در این نیست که به ما امکان میدهد احساس بهتری داشته باشیم، بلکه به ما فرصتی میدهد تا بهتر زندگی کنیم. به ما امکان میدهد با چالشهای زندگی بهتر روبهرو شویم و از فرصتهای مطلوب بهرهبرداری بیشتری بکنیم.
و انسانها تا زمانی که این نیاز را برآورده نکنند، اثرات نامطلوب آن را به شکل بیماری، احساسهای منفی و رفتارهای ناهنجار در زندگی خود و اطرافیان مشاهده خواهند کرد. این کتاب در مورد مسائل پیرامون عزتنفس است و پس از تعریف عزتنفس، شش رکن اصلی را برای پرورش عزتنفس معرفی میکند و به شرح و بررسی هر یک از آنها میپردازد.
شش رکن اصلی عزتنفس که عنوان اصلی کتاب انگلیسی هم به آن اشاره دارد، عبارتاند از: زندگی آگاهانه، خودپذیری، مسئولیت در قبال خود، ابراز وجود، زندگی هدفمند و انسجام شخص و در انتهای کتاب نیز آقای براندن “عشق” را نیز بهعنوان یک رکن مهم دیگر مطرح میکند.
اعتماد کردن به ذهن و دانستن اینکه هرکسی شایسته و زیبندهی خوشبختی است جوهر و عصارهی عزتنفس است.
هر چه عزتنفس ما بیشتر باشد ارتباطات ما آشکارتر، صادقانهتر و مناسبتر میشود زیرا به این نتیجه میرسیم که افکاری اندیشمند داریم و به همین دلیل از آشکار شدنها هراسی به دل راه نمیدهیم. هرچه عزتنفس ما کمتر باشد، ارتباطمان تیرهتر و نا آشکارتر میشود. زیرا به اندیشه و احساس خود مطمئن نیستیم و از واکنش مستمع خود میترسیم.
خودپذیری پیششرط رشد و تحول است. ازاینرو اگر با اشتباهی که کردهام روبهرو شوم، اگر بپذیرم که این اشتباه از آنمن بوده است، میتوانم از آن درسی بیاموزم و در آینده بهتر ظاهر شوم. نمیتوانم از اشتباهی که فکر میکنم انجام ندادهام مطلبی یاد بگیرم.
تعریف و تحسین اگر بهدرستی انتخاب نشود میتواند بهاندازه انتقاد به عزتنفس کودک آسیب بزند.
عزتنفس از دو بخش باهم مرتبط تشکیل میشود. یکی داشتن احساس اطمینان در برخورد با چالشهای زندگی: یعنی باور خود توانمندی. و دیگری احساس داشتن صلاحیت برای خوشبخت شدن: احترام به خود یا حرمت نفس. کتاب شش ستون عزتنفس یا Six Pillars of Self-Esteem یکی از کتابهای مطرح دنیا درزمینه عزتنفس اثر ناتانیل براندن است که در ایران تحت عنوان روانشناسی عزتنفس ترجمه و منتشرشده است.
فهرست کتاب شش ستون عزتنفس ناتانیل براندن (کتاب روانشناسی عزت نفس)
بخش اول: عزتنفس اصول اولیه
عزتنفس: نظام ایمنی آگاهی
معنا و تعریف عزتنفس
چهره عزتنفس
توهم عزتنفس
بخش دوم: منابع درونی عزتنفس
فصل پنجم: توجه به عمل
فصل ششم: زندگی آگاهانه (در متمم تحت عنوان برندسازی درونی موردبحث قرارگرفته)
فصل هفتم: خودپذیری و پذیرش خویشتن
فصل هشتم: مسئولیت در قبال خود
فصل نهم: ابراز وجود
فصل دهم: زندگی هدفمند
فصل یازدهم: یکپارچگی شخصی
فصل دوازدهم: فلسفه عزتنفس
بخش سوم: نقش عوامل بیرونی – خود و دیگران
فصل سیزدهم: تقویت عزتنفس کودک
فصل چهاردهم: عزتنفس در مدارس
فصل پانزدهم: عزتنفس و کار
فصل شانزدهم: عزتنفس و رواندرمانی
فصل هفدهم: عزتنفس و فرهنگ
عزت نفس به زبان ساده اثر اسمیت و هارت، عزت نفس، عزت نفس روی میز شام
عزتنفس خود را افزایش دهید و واقعاً اعتقاد داشته باشید که کاملاً عالی هستید.
همه چیزهایی که میخواهید و همواره رؤیایش را در سر داشتهاید، پشت دربسته عزتنفس شما مانده است. انسانها از ابتدا تلاش کردهاند قدرت شخصی خود را درک، تائید و تملک کنند. باوجود پیشرفتهای فناوری، اجتماعی و سیاسی همچنان بحثهای زیادی درباره تلاش پیوسته ما انسانها برای درک و شناخت کامل خودمان وجود دارد. به دنبال دستیابی به عزتنفس بیشتری هستید؟ شما تنها نیستید. خوشبختانه،کتاب “عزتنفس به زبان ساده” شامل روشهای روشن و نوآورانهای است که به شما کمک میکند تا علل عزتنفس پایین را شناسایی کنید و همچنین میزان عواقب آن را کاهش دهید. هدف نویسندگان کتاب عزتنفس به زبان ساده، بهبود رابطه شما با خودتان است، این کتاب نحوه تفکر و رفتار با خود، اطمینان بیشتر به خودتان در محل کار، در اجتماع و هرجای دیگری را به شما میآموزد. عزتنفس توسط افکار، روابط و تجربیات شما شکل میگیرد. از زمانی که شما شروع به رشد کردهاید، موفقیتهای شما، شکستها و نحوه برخورد با خانوادهتان، معلمان، مربیان و همسالان، چگونگی احساس شمارا نسبت به خود مشخص کرده است. اما جای نگرانی نیست؛ شما میتوانید تفکر خود را تغییر دهید.
اگر شما به دنبال افزایش احساس خود ارزشی هستید،” عزتنفس به زبان ساده” میتواند به شما کمک کند تا عزتنفس خود را افزایش دهید و از وجود خودتان لذت ببرید.
اس. رنی اسمیت S. Renee Smith , یک متخصص برجسته در حوزه عزتنفس، سخنران و یک نویسنده توانمند است.
تخصص وی درزمینه پیشرفت شخصی و حرفهای و توانایی الهام دادن به دیگران برای ایجاد تغییرات مثبت و دائمی، او را بهعنوان مشاور و سخنگوی شرکتها و دانشگاهها و سازمانهای دولتی و غیرانتفاعی و …بسیاری تبدیل کرده است ویویان هارت Vivian Harte دارای 14 سال تجربه در کلاس درس در کالج جامعه پیما و دانشگاه فینیکس است. او همچنین مدتها در کلرادو اسپرینگز، مینیاپولیس و توسان میزبان نمایشهای رادیو و تلویزیونی خود بود.کتاب (Self-Esteem For Dummies) به زباناصلی دارای 7 بخش و مجموعاً 25 فصل است.
ده قدم تا نشاط، فنون رهایی از افسردگی و تقویت عزت نفس، دیوید برنز، عزت نفس، عزت نفس روی میز شام
فنون رهایی از افسردگی و تقویت عزتنفس ادامه کتاب از حال بد به حال خوب، کتابی عملی و تمرینی است ،این کتاب در ده مرحله با استناد به مطالبی ویژه و استفاده از شیوههایی که معرفی می کند به شما کمک می کند تا بتوانید از احساس تنهایی ،افسردگی ،احساس گناه و خودکمبینی نجات پیدا کنید. تمرینات نوشته شده در کتاب ،به شما کمک میکند تا بر این روشها مسلط گردید ،بهطوریکه بتوانید آنها را به سود خود در خدمت بگیرید . “بهای خوشبختی ،هر طور فکر کنید احساس میکنید ،میتوانید احساس خود را تغییر دهید ،چگونه از روحیه بد فاصله بگیریم ،عزتنفس چیست ،نسخه شفابخش برای مسامحهکارها، تمرین و …
” از مراحل ذکرشده در این کتاب هست. هدفهای ذکر شده در کتاب ده قدم تا نشاط هم عملی و هم معنوی است. هدف نویسنده کتاب این است که افراد بتوانند درزمینه ی عملی در زندگی خود به نشاط بیشتر و به احساس خلاقیت بیشتری برسند، اثربخشتر شوند و به دیگران نزدیکتر گردند و خود را باور کنند و…
وقتی روحیهتان ضعیف است و احساس افسردگی میکنید تقریباهمیشه پیامهای منفی را به خود مخابره میکنید و نسبت به امور، نظریهی بدبینانه دارید. آنچه متوجه نیستید این است که همین افکار منفی درواقع مسبب روحیهی بد شما هستند. وقتی این افکار منفی را تغییر میدهید، احساستان همراه با آن تغییر میکند. روشهایی که در این کتاب به شما پیشنهاد میشود با داروهای افسردگی و نیز سایر شیوههای رواندرمانی مقایسه شدهاند.بررسیهای بهعملآمده نشان میدهند که روشهای شناخت درمانی بهسرعت تأثیر میگذارند ،سالم هستند و بیشتر افراد میتوانند از آن به سود خود استفاده کنند روشهای شناختی در تسکین افسردگی و رفع کمبود عزتنفس بسیار مؤثر است حتی کسانی که با افسردگیهای شدید بیولوژیکی روبهرو هستند میتوانند از شناخت درمانی برای درمان خود استفاده کنند…
دیوید دی. برنز متولد ۱۹ سپتامبر ۱۹۴۲ ، استاد برجسته در بخش روانپزشکی و علوم رفتاری در دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد و نویسنده کتابهای پرفروش از حال بد به حال خوب، حس خوب با تو بودن، روانشناسی افسردگی، وقتی اضطراب حمله میکند، حال خوب باهم، ده قدم تا نشاط است.
عزت نفس در ده گام، دیوید برنز، عزت نفس، عزت نفس روی میز شام،
عزتنفس سبب خوددوستی و دیگر دوستی و زمینه ضروری رضایتمندی و خرسندی است. کتاب عزتنفس در ده گام که تنها چاپ دوم آن در آمریکا سه میلیون نسخه فروش رفته، یکی از بهترین کتابهایی است که در این زمینه منتشرشده است. وجود آزمونهای اضطراب، رضایتمندی، خلقوخوی، افسردگی، اعتمادبهنفس و روشهای شناخت درمانی، کتاب را به خودآموزی بسیار مفید برای عموم و منبع مناسبی برای درمانگران، مشاوران و دانشجویان علوم رفتاری تبدیل کرده است.
کتاب عزت نفس در ده گام نیز از کتاب های بسیار ارزشمند دیوید دی. برنز است که این نویسنده صاحب نظر در توضیحات کتاب قبلی معرفی شد.
عزت نفس، عزت نفس روی میز شام، تقویت عزت نفس، محمود جولایی
وقتی صفحات اینترنت را در جستجوی کتاب درزمینه عزتنفس بالا و پایین میکنیم، در میان ترجمههای اندک کتابهای خارجی درزمینه عزتنفس که البته بسیار ارزشمند و پرمحتوا نیز هستند، نام یک کتاب ایرانی در صفحه اول گوگل، با موضوع ترمیم و بهبود عزتنفس بهشدت خودنمایی میکند. کتاب “عزتنفس روی میز شام” تألیف آقای محمود جولایی که جزو صفحات پربازدید در میان انبوه صفحات اینترنتی نیز محسوب میشود، بهخوبی توانسته جای خود را در میان دوستداران کتاب بهویژه آنهایی که به دنبال کتابهای خوب درزمینه روانشناسی و موفقیت هستند پیدا کند. کتاب به صورت روایتی روان داستان شما را بازگو می کند. نویسنده که گویا در من است و یا با من است هم درد را خوب میشناسد و هم درمان را به زبان ساده و همه فهمی در ۲۱ تکنیک و روش توضیح می دهد. نویسنده کتاب ایرانی است و بر اساس تجربیات و فرهنگ جامعه ایرانی-اسلامی مثال ها و راهکارهایی ارایه می کند که هم زبان گفتگو را آشنا می یابی و هم توصیه های افزایش عزت نفس.
در این کتاب محمود جولایی رمز موفقیت خود و دلیل اینکه چرا همه ایران باید این کتاب را بخوانند اینگونه بیان میکند: این کتاب نگارش یک نویسنده ایرانی از جنس پوست و گوشت و خون شما دوست عزیز است و ترجمه نیست. این کتاب را کسی نوشته که از کودکی در چالش با دیو چند سر درون یعنی عزتنفس ضعیف و خجولی بوده است. چون نویسنده دردآشناست و هیچوقت کسی بهتر از کسی که خودش درد را داشته نمیتواند حال امروز شما را بفهمد. تصور کنید شما متوجه شدهاید که بهترین کار این است که همه کتابهای خوب مرتبط با موضوع رفع اختلال عزتنفس را مطالعه کنید، اما وقت و حوصله و تخصص خواندن همه کتابها را ندارید. وی میگوید: من در اینجا کتابی را به شما معرفی کردهام که تصور کنید همه کتابهای خوب عالم را خوانده حتی کتابهای تخصصی ارشد روانشناسی را هم خوانده و به سایتهای مرجع هم همیشه سرزده و بهترین ایدههای مؤثر و مفید برای تغییر کیفیت عزتنفس را برای شما هدیه آورده و بعد باقدرت نگارش داستان وار خود، موضوعات پیچیده و تخصصی را زیبا و روان و بهدوراز هرگونه گفتگوی تخصصی و گنگ، برایتان تعریف میکند. در این کتاب ضمن بیان یک تعریف متفاوت از عزتنفس و مقایسه آن با اعتمادبهنفس به ذکر تمام دلایلی که منجر به ضعف عزتنفس در انسان میشود در خلال داستانها و تجربههای واقعی پرداخته شده است و سپس عواملی را که سبب افزایش و تقویت عزتنفس میشود را بررسی کرده و راهکارهای عملی و کاربردی بسیاری را ارائه نموده است.
عزتنفس خمیرمایه آزادی، کرامت و والایی همت را در انسان شکل و فرم میدهد.
ازآنجاییکه نویسنده خود روزگاری با این اختلال مواجه بوده و پس از مطالعه و کسب تجارب فراوان درزمینه عزتنفس، اکنون بهعنوان یک فرد موفق و دارای عزتنفس بالا به شمار میرود، این کتاب میتواند بهعنوان یک نسخه درمانی قابلاجرا جایگاه بسیار ارزشمندی را در میان تمام خانوادههای ایرانی داشته باشد.
معرفی محمود جولایی از زبان خودش:
من باوری دارم که همه ما و همیشه باید در حوزه موفقیت بیاموزیم. همه ما باید در حال آموختن بهتر و بیشتر کارکرد و تنظیمات ماشین ذهن و سیستم روان انسان باشیم. از همین رو از سالها پیش در این رابطه در حال مطالعه و تحقیق هستم. در همین رابطه و در جهت بهروز بودن دانش تخصصی خودم از سالها پیش در کارگاهها و دورههای تخصصی که توسط متخصصین مراکز معتبر دانشگاهی حوزه روانشناسی و تکنیکهای آموزشی برگزار میشده شرکت میکردم که موارد زیر بخشی از این دورهها بوده که موفق به دریافت گواهینامههای معتبر داخلی و خارجی شدم:
عزتنفس سالم، نشاندهنده احساسات شخصی است که بهآسانی تحت تأثیر موانع، تعرضها و دیدگاههای منفی در مورد تواناییهای خود قرار نمیگیرد.
عزتنفس عبارت است از احساس ارزشمند بودن، که نبود این حس اختلالات روانی جدی را در فرد به وجود میآورد.
مجموعه هزاران برداشت، ارزیابی و تجربهای که از خویش داریم باعث میشود که نسبت به خود احساس خوشایند، ارزشمند بودن، و یا برعکس احساس ناخوشایند و بیکفایتی داشته باشیم. کیفیت این احساس، کیفیت عزتنفس شما را تعیین میکند.
عزتنفس بالا به این معنا نیست که مثلاً، ما دیگر هرگز بیمار نمیشویم، بلکه مقاومت ما را در برابر بیماریها افزایش میدهد. عزتنفس سالم هیچوقت تضمین نمیکند که شما مضطرب و افسرده نشوید، اما قدرت کنار آمدن و حل کردن مسائل را در شما بهطور چشمگیری افزایش میدهد.